Tervetuloa Apinavaaraan!

Olet saapunut virtuaalitalli Apinavaaran sivuille. Apinavaara on perustettu helmikuussa 2010, sen edeltäjän, Ravitalli Desen lopettaessa. Apinavaarassa asustaa ravihevosia, lämmin- ja kylmäverisiä ja muutama poni. Tallin pääpaino on lämminverisissä hevosissa kasvatusmielessä, mutta myös suomenhevos- ja muita kylmäverisiä varsoja syntyy myyntiin.

Apinavaara sijaitsee suomessa, jossainpäin etelästä pohjoseen ja lännestä itään.Talli on vanha, mutta kunnostettu vuonna 2009, joten hevosillamme on mahtavat olosuhteet. Omaa ravirataa emme omista, lähimmälle radalle on noin viiden minuutin ajomatka ja siellä me yleensä käymme treenaamassa hevosiamme.

Pala Historiaa

Apinavaaran taipale alkoi 2010, mutta monet, itseni mukaan lukien ajattelevat sen alkaneen tavallaan jo 2007, nimellä Desesperación. Maaliskuussa 2007 ostin siis ensimmäisen virtuaalisen ravurin, joka oli myös ensimmäinen hevoseni tauon jälkeen. Hevonen oli ori nimeltä Quarto Loisto, joka löytyy tällä hetkellä siitosoriina minulta. Quarton jälkeen ostin suomenhevosorin ja sitten olikin jo perustettava talli. Desesperaciónin perustamispäivä ei ollut niitä pirteimpiä, joten tallin nimi tarkoittaa suomeksi "toivottomuutta".

Porskuttelin menemään vuoden ja siihen perään toisenkin. Kevät 2009 muutti tallia ja minua hieman, tutustuin muihin ravi-vhepoilioihin mesen ja ravikeskustelu topiikin myötä ja harrastamisesta tuli mielekkäämpää. Tallin nimi myös lyheni tällöin oikeastaan pelkkään "Deseen". Kevät ja kesä meni, kunnes tapahtui hirveitä, kone sanoi itsensä irti ja sain sen takaisin vasta joulukuussa. Sitten tuli ensimmäinen tallin hevoskannan karsinta ja harrastus oli taas kivaa, melkein. Jaksoin jonkun aikaa, kunnes totesin että nyt on loppu, ei enään. Myin suurimman osan katraasta ja vaihdoin tallin nimeä. Silloin alun sai Apinavaara. Siitä alkaen olen pitänyt Apinavaara nimellä tallia ja hevoskanta on suurentunut pikkuhiljaa, vaikken sen enään annakkaan Desen ahdistaviin mittoihin nousta.